محل تبلیغات شما

آیا آخرین باری که با شکستی اساسی در زندگی خود رو به رو شدید را به خاطر می‌آورید؟ در این زمان احتمالاً احساس بدی به شما دست داده است و با خودتان فکر کرده‌اید که دیگر هیچ چیز باعث خوشحالی شما نخواهد شد و تصور کرده‌اید که تمام دنیا علیه شما هستند. شاید این شکست در روابط شما با دیگران یا از دست دادن یکی از عزیزانتان رخ داده باشد یا اتفاق بدی در محل کارتان رخ داده باشد. آیا به خاطر دارید که در چنین موقعیت‌هایی، چه نگرشی داشتید؟ بیشتر ما انسان‌ها، وقتی در شرایط ناخوشایندی قرار می‌گیریم، احساس درماندگی و گاه گرفتار شدن می‌کنیم. به همین خاطر می‌خواهیم هر چه سریع‌تر از آن موقعیت خارج شویم، اما کار به این راحتی امکان پذیر نیست. متاسفانه برخی از افراد هفته‌ها، ماه‌ها یا حتی سال‌ها، در یک موقعیت ناخوشایند باقی می‌مانند، اما در مقابل برخی دیگر با قدرت تمام با آن شرایط مواجه می‌شوند و سعی می‌کنند دوباره از نو شروع کنند یا راهی که قبلاً نیمه تمام گذاشته‌اند را ادامه دهند. به نظر شما، چه عاملی، باعث متفاوت بودن این دو گروه شده است. جواب، تفاوت نگرش است.  وقتی صحبت از دست یابی به هدف یا غلبه بر شکست‌ها یا مشکلات است، نگرش نقش مهمی ایفا می‌کند. وقتی نگرش مثبتی در خود ایجاد کنید، می‌توانید خود را از قید تمام محدودیت‌هایی که شما را عقب نگه داشته‌اند، رها کنید و به پیروزهای بزرگی دست یابید. همچنین تأثیر مثبتی بر سلامت روحی، ذهنی و عاطفی شما به جا خواهد گذاشت. نگرش مثبت، کلید ایجاد تغییرات بزرگ در زندگی است. 


نگرش مثبت با مثبت اندیشی همراه است
وقتی گرفتار روزمرگی می‌شوید، غالباً اولین فکرهایی که از ذهنتان عبور می‌کند، منفی خواهد بود، به همین خاطر بدبینی به سراغتان خواهد آمد. اما اگر بتوانید این افکار منفی را به افکار مثبت تبدیل کنید، می‌توانید دوباره خود را در مسیر پیشرفت و حرکت به جلو قرار دهید. البته مثبت اندیشی به معنی نادیده گرفتن احساسات بد یا ناخوشایند نیست، بلکه به معنی این است که رویکرد سازنده و مثبتی نسبت به موقعیت‌های ناخوشایند داشته باشید و به جای این که هر اتفاقی را به شرایط بد نسبت بدهید، آن را صرفاً فرصتی برای یادگیری و رشد تلقی کنید. 
مراقب گفت و گوی درونی خود باشید
افکاری که به طور خودکار به ذهن شما وارد می‌شوند، گاهی مثبت و گاه منفی هستند. برخی از گفت و گو های درونی شما، بر پایه دلیل و منطق هستند و برخی دیگر، نتیجه تصورات اشتباه خودتان است و یا حضور افراد منفی اندیشی است که در اطرافتان وجود دارند یا پیام‌هایی است که از رسانه‌ها دریافت می‌کنید. راه حل این مساله این است که اطراف خود را با افراد یا عوامل مثبتی پر کنید که به کمک آنها بتوانید افکار منفی خود را به رفتارهای مثبت و سازنده تبدیل کنید. به این ترتیب، نه تنها احساس بهتری نسبت به موقعیت موجود خواهید داشت، بلکه در دراز مدت، مثبت اندیشی باعث می‌شود کمتر احساس پریشانی و افسردگی کنید و مهارت‌های لازم برای سازگاری و غلبه بر سختی‌ها را به دست آورید. پژوهشگرانی که تا امروز به بررسی تأثیر مثبت اندیشی و خوش بینی بر سلامت پرداخته‌اند، به این نکته پی برده‌اند که مثبت اندیشی باعث طول عمر می‌شود، سلامت دستگاه قلبی عروقی را بهبود می‌بخشد و خطر مرگ ناشی از این بیماری‌ها را کاهش می‌دهد و جالب‌تر این که مقاومت در برابر سرماخوردگی معمولی را نیز افزایش می‌دهد. تا به امروز، هنوز مشخص نشده است که چرا مثبت اندیشی، چنین تاثیرات مطلوبی را بر سلامت به جا می‌گذارد، اما بر پایه یکی از نظریات مطرح شده، نگرش مثبت به شما کمک می‌کند تا بر موقعیت‌های استرس زا بهتر غلبه کنید و به این ترتیب اثر مخرب آن بر سلامتی خود را کاهش دهید. همچنین می‌توان این احتمال را مطرح کرد که افراد مثبت اندیش و خوش بین از سبک زندگی سالم‌تری برخوردارند، فعالیت‌های جسمانی بیشتری انجام می‌دهند، به رژیم‌های غذای سالم‌تری پایبند هستند و سیگار یا مشروب مصرف نمی‌کنند. 
بر تجربه‌های تلخ زندگی تمرکز نکنید
همه ما انسان‌ها، در برهه‌هایی از زندگی خود، تجربه‌های ناخوشایندی را پشت سر گذاشته‌ایم. رنج و درد، یکی از واقعیت‌های تلخ زندگی است که راه گریزی هم از آن وجود ندارد. این رنج‌ها نتیجه موقعیت‌های ناراحت کننده، ترس ، خشم، از دست دادن یا درماندگی است. با این حال، اگر هیچ گاه با چنین موقعیت‌هایی مواجه نشویم، نمی‌توانیم حتی حس شادی را در خود تجربه کنیم. بنابراین به جای این که درباره  رنج‌هایی که تحمل کرده‌اید، اغراق کنید، آن را به منزله فرصتی برای تغییر در نظر بگیرید. مثلاً اگر به تازگی از کار برکنار شده باشید، بهترین زمان است که اهداف شغلی خود را مجدداً ارزیابی کنید. به جای این که اساس درماندگی کنید، از زمان و انرژی خود برای یافتن فرصت‌هایی استفاده کنید که شما را رو به جلو سوق دهند. با داشتن نگرش مثبت، دیگر هیچ کاری غیر ممکن نخواهد بود. شاید این جمله عجیب به نظر برسد، اما رمز موفقیت در کارها، تحمل دردها و رنج‌ها است. شاید بپرسید چگونه؟ در پاسخ باید گفت اگر هیچ گاه از منطقه امن خود خارج نشوید، نمی‌توانید به ایده‌های تازه فکر کنید یا تجربه‌های جدید را به درستی درک کنید. کسانی که در زندگی خود به موفقیت‌های بزرگ دست یافته‌اند نیز با شکست‌های زیادی مواجه شده‌اند و اصولاً هیچ کس با یک بار تلاش نمی‌تواند به پیروزی دست یابد. برای رسیدن به موفقیت، ابتدا روشی مناسب برای پیگیری پیشرفت‌های خود پیدا کنید و موفقیت‌های کوچکتان را هم جشن بگیرید. در این زمینه می‌توانید هر هفته به ارزیابی موقعیت خود بپردازید و دستاوردهایتان را با خود مرور کنید. هر موفقیتی، صرف نظر از کوچک یا بزرگ بودن آن، در هر حال موفقیت است و لازم است آن را برای خود یادداشت کنید. با پیگیری روند پیشرفت خود، می‌توانید عواملی که مانع موفقیت‌های بیشتر شما می‌شوند را شناسایی کرده و به دنبال راهی برای کاهش تأثیر آنها باشید. به خاطر داشته باشید که هیچ گاه خودتان را با دیگران مقایسه نکنید، بلکه فقط خودتان را با دیروزتان مقایسه کنید. هر گامی که شما در جهت پیشرفت خود بر می‌دارید، شما را به نسخه بهتری از خودتان تبدیل خواهد کرد. 
شکرگزاری، تأثیر مهمی بر نگرش شما دارد
شاید وقتی احساس شکست و درماندگی می‌کنید، دیگر شکرگزاری کار دشواری به نظر برسد. اما به خاطر داشته باشید که این کار، به شما کمک می‌کند تا در مواجهه با موقعیت‌های ناگوار، بتوانید مسیر خود را تغییر دهید. اگر بابت دستاوردها و موفقیت‌های کنونی‌تان و حامیانی که در زندگی دارید، شکرگزار باشید، دید شفاف‌تری نسبت به آنها پیدا خواهید کرد، اعتماد به نفستان افزایش خواهد یافت و شناخت بهتری نسبت به محدودیت‌های واقعی زندگی‌تان و راه‌های غلبه بر آنها پیدا خواهید کرد. با شکرگزاری، تأثیر عوامل منفی کاهش و در عوض اثرات مثبت آنها افزایش می‌یابد. شکرگزاری، حتی در سخت‌ترین شرایط، نگرش شما را به سمت مثبت بودن سوق می‌دهد. نتیجه تحقیقات بسیاری که در زمینه تأثیر شکرگزاری منظم انجام شده است، بیانگر اثرات مثبت از جمله بهبود روابط و سلامت عقلی است. حتی ثابت شده است که تشکر کردن ساده مدیران از کارمندان خود، باعث افزایش انگیزه آنها در محیط کار می‌شود. 
به خودتان ایمان داشته باشید
گفتن این جمله در سخن راحت‌تر از عمل است. اما در واقع قدرتمندترین ابزار برای غلبه بر مشکلات و محدودیت‌های زندگی است . بیشتر افراد، تصور می‌کنند که حفظ نگرش مثبت در دوران سختی‌ها، کار دشورای است. علت این مساله، داشتن اعتماد به نفس درونی است. این افراد، به خاطر شکست‌هایی که پشت سر گذاشته‌اند، نسبت به توانایی‌های خود تردید دارند و مطمئن نیستند که مجدداً بتوانند روی پای خود بایستند. با این حال فراموش نکنید که اعتماد به نفس، صرفاً نتیجه استعداد، خوش شانسی یا فرصت‌ها نیست، بلکه حاصل غلبه بر مشکلات و رو به رو شدن با ترس‌ها است. اعتماد به نفس، نتیجه خارج شدن از منطقه امن ذهنی است. یعنی هر چه بیشتر از این منطقه فاصله بگیرید، سطح اعتماد به نفس شما افزایش یافته و نگرش مثبت شما تقویت خواهد شد. اعتماد به نفس، باعث می‌شود دید روشنی نسبت به هدف‌های خود داشته باشید، نقاط قوت خود را پیدا کنید، به اهدافتان دست یابید و هرچه سریعتر بر محدودیت‌های پیش رویتان غلبه کنید.
استقبال از مشکلات و استفاده از آنها به عنوان فرصتی برای رشد، به قدرتمندتر شدن هر چه بیشتر شما کمک خواهد کرد. شما چه در حال گذراندن دوران سختی باشید یا نباشید، بی شک، شکرگزاری، تأثیر منفی مشکلات را بر شما کاهش خواهد داد. به خاطر داشته باشید که در هر موقعیتی، برزگترین مانع و اصلی ترین عامل دست یابی به موفقیت خودتان هستید، به همین خاطر است که باید اعتماد به نفستان را افزایش دهید. به خاطر داشته باشید که چون خود شما، تعیین کننده نگرشتان هستید، پس می‌توانید کنترل موقعیتی که در آن قرار دارید را هم به عهده بگیرید. 
منبع: ezzatkhah.com

4 تصمیمی که زندگی من را عوض کرد

چگونه آمازون دنیای صنعت را تغییر داد؟

استفاده آمازون از هواپیماهای بدون سرنشین برای تحویل سفارشات

مثبت ,نگرش ,خاطر ,زندگی ,نسبت ,غلبه ,است که ,را به ,خود را ,که در ,اعتماد به ,خاطر داشته باشید

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها